Kinderoorbellen, leuk voor meiden!

Kinderoorbellen, wat is er allemaal mogelijk?

Vroeger werd er aardig moeilijk over gedaan om al kinderoorbellen te laten schieten bij jonge meiden. De laatste tijd wordt het steeds iets meer geaccepteerd, en dit houdt dan ook in dat er steeds meer meiden komen die op zoek zijn naar mooie oorbellen. Of wellicht ben je op zoek naar leuke oorbellen voor je dochter, als verrassing voor haar verjaardag, of als cadeau voor een goed rapport. Vandaag de dag hoeven leuke oorbellen echt geen vermogen meer te kosten, zeker zilveren oorbellen niet.

Er is een hoop keus als het aankomt op oorbellen kinderen, helemaal als het om meisjes gaat. Als eerst is vaak de keus, van welk materiaal wil je het sieraad? Zilver, goud of staal? Dan komen de bedeltjes, steentjes, soorten oorbellen en overige kleurtjes er nog bij. Wil je alleen 2 oorbellen, of wil je er ook een bijpassende ketting of ring bij? Het is allemaal mogelijk en in dit artikel wordt geschreven over alle soorten en maten oorbellen die er voor meisjes zijn. Oorbellen kinderen zijn er genoeg! Na het lezen van dit artikel ben je volledig op de hoogte van alles omtrent (zilveren) ringen, waarna je eenvoudig tot de juiste keuzes komt!

Ook benieuwd naar ons ruime assortiment kinderoorbellen? Klik dan hier

De grondstof, zilver

Zilver is een een scheikundig metaal, namelijk een wit overgangsmetaal. Zilver is dan ook een stuk sterker dan goud. De witte glans van zilver is een heel mooi kenmerk, waardoor veel mensen besluiten te kiezen voor een zilveren sieraad, of zilveren oorbellen. Doordat zilver zo gewild is, worden er niet enkel sieraden van gemaakt. Zilver kom je op veel plekken tegen, onder andere bestek, geboorte spaarpotjes, kandelaars en heuse prijzen worden vervaardigt van zilver. Kinderoorbellen zilver zijn dus lang niet de enige producten die van zilver worden gemaakt.

Vaak kiezen mensen voor kinderoorbellen zilver, omdat kinderen sieraden nog wel eens verliezen. Zilver is minder waard dan goud, waardoor de schade bij verlies beperkt blijft. Tevens kan zilver vaak net iets meer hebben dan goud vooral met kinderen die nog alles aan het ontdekken zijn.

Historische feiten over de oorbel

Vroeger droeg elke schipper en elke matroos wel een gouden oorbel. Waarom? Deze zeelieden droegen deze gouden oorbel als verzekering, voor wanneer ze zouden verdrinken. In deze tijd werden de kosten voor de begrafenis van de zeelieden betaald met de gouden oorbel. Op deze manier kregen de zeelieden toch nog een waardevol afscheid.

Tevens droegen Afro-amerikanen deze gouden oorringen in de jaren 60, welke ze droegen bij de black power beweging, als een teken van hun identiteit. Nog steeds draagt een minderheid deze gouden oorbellen, juist om mensen te herinneren aan de rijke historie van de cultuur, die steeds meer aan het vervagen is.

Zoals je ziet waren de gouden oorbellen toen al helemaal in en niet uit de samenleving weg te denken voor veel situaties en gelegenheden. Voor de tijd van nu worden oorbellen alleen nog maar voor sier gebruikt, alhoewel sommige zeelieden nog steeds wegens de historie met gouden ringen rondloopt. Het hoort er nog steeds een beetje bij.

Waarom oorbellen bij meisjes?

Vaak worden oorbellen al op jonge leeftijd in de oren geschoten bij meisjes. Dit heeft vaak veel voordelen. Wanneer meiden namelijk ouder worden durven sommigen het niet meer, en zijn ze hun moeder dankbaar dat het is gebeurd op een jongere leeftijd, waar ze nog weinig van kunnen herinneren. Daarnaast is het toch ook hartstikke leuk en schattig om op jongere leeftijd al aan mooie oorbellen te beginnen, die nog meegroeien in de loop der jaren ook.

Wat dan het mooi aan zilver is is dat het langer meegaat dan staal bijvoorbeeld, en je zo de oorbellen voor later kan bewaren om het terug te laten zien aan uw dochter. Oorbellen zijn ook ideaal geschikt als erfstuk, van moeder op (klein)dochter, steeds weer een generatie doorgeven. Kinderen vinden het vaak leuk op latere leeftijd te zien wat ze droegen toen ze jonger waren.

Vanaf wanneer mag je oorbellen laten schieten bij kinderen?

In Nederland kleeft er niet echt een minimum leeftijd aan, om oorbellen te kunnen laten schieten. Elke juwelier kan hier dus afwijkende richtlijnen in hebben. De ene juwelier doet er niet heel moeilijk om en zal baby’s voorzien van gaatjes in de oren. De andere juwelier zal het risico niet willen nemen, omdat zij van mening zijn dat kinderen hier zelf achter moeten staan. Deze juweliers zullen pas een gaatje schieten wanneer je kind ouder dan een jaar of 4-5 is. Handig om bij de lokale juwelier te informeren, om teleurstelling te voorkomen.

Veel juweliers kiezen ervoor pas vanaf het 5e jaar te schieten, maar met een beetje geluk heb je bij sommige juweliers wel geluk en doen ze het al vanaf baby zijnde.

Hoe werkt gaatjes schieten precies?

Een gaatje schieten is niet zo heel bijzonder en klinkt spannender dan het is. In begin worden er 2 puntjes gezet, op de plek waar de oorbel moet komen, met ene jodiumstift. Dit om te vergelijken of alles goed in het midden zit, zodat de oorbel niet scheef komt te zitten.

Zodra het midden punt is vastgesteld, zetten ze een apparaat met de oorbel erin op het oor (vaak eentje met een net wat scherpere punt), en drukken deze door de oorlel heen. Dit is maar enkele secondes werk en je voelt eigenlijk niet heel veel meer dan een branderig gevoel, wat na een paar secondes ook weer wegtrekt.

Hoe kan ik mijn kind hier het beste op voorbereiden?

Een jonger kind of baby voorbereiden op het schieten van een gaatje is erg lastig. Sommige ouders hopen dat het kindje slaapt, zodat het kindje niet doorheeft dat er een gaatje wordt geschoten. Dit kan echter tot problemen leiden, wanneer je kind bijvoorbeeld wakker wordt door het schieten van het gaatje. Dit zal een redelijk traumatische ervaring zijn, probeer dat vooral niet dus!

Zie het als de inentingen die baby’s van jongs af aan krijgen. Tijdens het prikken doet het even pijn en is het vaak een kwestie van gillen, maar na een paar secondes is de ergste schrik verdwenen, en het besef daar dat het eigenlijk geen pijn doet. Voor je het weet is het weer voorbij. Verwen je baby of kind met zijn of haar favoriete snack na het schieten van een oorbel. Of zorg voor afleiding tijdens het schieten.

Oorbellen kind laten schieten, wat kost dat?

De kosten beginnen ongeveer vanaf €10,00, en dit is vaak inclusief een setje oorbellen. Probeer wel te reserveren van tevoren om een lange wachttijd te voorkomen. Hierdoor kan je kind onrustig worden en dit komt het gaatje schieten niet ten goede.

De verzorging van het net geschoten gaatje

Na het schieten van het gaatje is het natuurlijk van groot belang om de gaatjes goed te verzorgen. Het beste kan je de gaatjes met druppels van Sterilon verzorgen, wat een klein beetje kan prikken. Nadat je de gaatjes een paar keer hebt behandeld met Sterilon wen je hier wel aan. Een net geschoten gaatje is een broedplek voor infecties, vandaar dat het zeker niet onverstandig is om deze behandeling 6 weken vol te houden. Een infectie aan het gaatje kan heel vervelend zijn, vooral bij het in- en uitdoen van de oorbel en het schoonmaken van het gaatje. In het ergste geval moet je bij een infectie de gaatjes zelfs weer dicht laten groeien. Daarnaast moet je iedere dag de oorbellen een slag draaien, zodat ze niet gaan vastzitten in het gaatje.

Wanneer zweerknopjes verwijderen?

Zweerknopjes helpen het gaatje te helen en deze moet je absoluut laten zitten tot de gaatjes geheeld zijn. Het beste is om de zweerknopjes ruim 6 weken in je oren te laten zitten, en des te langer het in je oren zit, des te beter het gaatje heelt. Vroeger waren het lelijke balletjes, maar de laatste tijd zijn het nog leuke sieraden ook die ze erbij geven.

Mocht het sieraad verdwijnen, probeer dan zo snel mogelijk een vervangende oorbel te halen. Dit is omdat verse gaatjes al heel snel weer dicht groeien.

Help, het is aan het ontsteken, wat nu?

Gaat je oorbel ondanks de goede verzorging toch ontsteken? Ontsmet het dan eerst met een watje met alcohol en laat de oorbel in het oor zitten. Een ontstoken oorlel hoeft niet heel ernstig te zijn, maar is zeker iets om in de gaten te houden. Mocht je er koorts door krijgen, of veel pijn hebben, raadpleeg dan altijd je huisarts voor een goed behandelplan.

De voor- en nadelen van zilveren kinderoorbellen

Zilveren oorbellen hebben erg veel voordelen in zowel de kosten als in het materiaal. Welke voordelen en welke nadelen worden hieronder uitgebreid neergezet.

Voordelen:

  • Is goed betaalbaar metaal
  • Kan altijd opgepoetst worden met zilverpoets, waardoor het zijn kleurvast is, of de zilveren kleur weer terugkrijgt
  • Zilveren kinderoorbellen houden het vaak net wat langer uit, in vergelijking met gouden sieraden, en mocht je ze kwijt raken kosten ze minder dan goud
  • Je hebt ze in verschillende soorten en maten
  • Meer keuze voor kinderen vergeleken met gouden sieraden

Kortom: De perfecte oorbellen voor kinderen! Zou je zeggen, er zijn echter ook nog een paar kleine nadelen, welke we je niet willen onthouden, namelijk:

Nadelen:

  • Zilver is net iets zwakker dan goud en kan zwart uitslaan
  • Je moet zilver dus eens in de zoveel tijd even oppoetsen

Er zijn meer voordelen voor zilveren kinderoorbellen dan nadelen, en dit is vaak de voornaamste keus voor ouders en kinderen om voor zilver te kiezen.

Welke soorten oorbellen voor kinderen zijn er in het zilver?

Oorstekers voor kinderen:

Een van de meest gebruikte soorten zilveren oorbellen zijn toch wel de oorstekers. Deze zijn erg gemakkelijk te bevestigen in het oor, door alleen aan de achterkant een knopje erop te drukken. Er zijn oorstekers in verschillende soorten en maten.

Zo heb je ze met kleine of grote steentjes, edelsteentjes, goedkopere kleuren steentjes. Je hebt ze in figuurtjes, denk hierbij aan dieren bijvoorbeeld. Paarden, katjes, hondenpootjes, beertjes, danseressen.. Kortom, je kan het je zo gek niet bedenken of het is te krijgen!

Je hebt ze ook in wat grotere knopjes varianten, waarbij je echt een hartje in je oren hebt zitten. Zonder te moeten worstelen om de oorbellen erin te kunnen krijgen, want dat gaat reuze eenvoudig. Erg gemakkelijk wanneer de oorbellen in verband met sport of de gymles bijvoorbeeld, waar vaak geen sieraden toegestaan zijn in verband met de veiligheid.

Kinderoorbellen creolenLeuke kinderoorbellen creolen

Kinderoorbellen creolen zijn net iets lastiger om in te doen, maar zijn hele mooie oorbellen om te dragen. Aan de creolen oorbellen hangen diverse hangertjes.
Er is erg veel keus wat betreft de verschillende hangers die je er aan kan hangen. Zo zijn er voor jonge kinderen leuke hartjes, bloemetjes, eenhoorns en diertjes bijvoorbeeld. Voor de iets oudere kinderen zijn er bijvoorbeeld, glinsterende dieren, diamantjes en leuke zilveren bloemetjes.

Hoe doe je creolen oorbellen in?

Je stopt aan de ene kant het naaldje in je oor, en zorgt ervoor dat je het haakje aan het puntje haakt. Mocht je deze oorbellen voor je kind aanschaffen, is het aan te raden dit alleen te doen wanneer je kind even stil kan blijven zitten bij het indoen. Dit zijn dus erg leuke oorbellen voor kinderen die net iets ouder zijn, en stil kunnen zitten wanneer je ze in doet.

De originele oorringetjes

Wij hebben leuke oorbellen kind en oorbellen meisjes in het assortiment, maar daarnaast ook gewoon de orginele zilveren oorringetjes.

Deze worden meestal bij kinderen ingedaan die nog moeten wennen aan het idee vna een oorbel, neemt niet weg dat ze er hartstikke leuk uitzien! Voor een beetje kleur hebben wij ook regenboog oorringetjes, die lekker kleurrijk en opvallend zijn.

Leuke oorbellen meisjes

In juwelierszaken hebben ze vaak weinig keus wat betreft oorbellen voor kinderen, en vaak is het dan ook nog even schrikken van het prijskaartje. Dat is één van de redenen geweest voor ons om online oorbellen aan te bieden van sterling zilver. Hier zit 92,5% zilver in en 7,5% koper.

Waar je met zilveren oorbellen goed mee op moet letten, is dat je ze het beste uit kan doen voor je in contact komt met water. Wanneer je onder de douche stapt, of gaat zwemmen bijvoorbeeld. Ook wanneer je redelijk gaat zweten is het verstandig ze even uit te doen. Zilver kan namelijk zwart uitslaan door contact met vocht, met een poetsdoek en een potje zilverpoets heb je de oorbellen in een mum van tijd weer mooi zilver, maar voorkomen is beter dan genezen. Uiteraard kan je ze bij de juwelier ook op laten poetsen, veelal tegen een kleine vergoeding.

Voor het nemen van zilveren oorbellen is het goed om te testen of je kind er niet allergisch voor is, dat zou zonde zijn natuurlijk. Vaak kunnen oren van kinderen hier heel eventjes op reageren, maar zakt dat snel weer weg. Mocht je toch twijfelen dan is de beste manier om dit te testen, een zilveren sieraad van jezelf pakken. Een armband, ring of horloge bijvoorbeeld, en deze een paar minuten in contact met je kind brengen. Mocht de huid hier op reageren en ernstige uitslag laten zien, dan weet je vrijwel zeker dat je kind allergisch is voor zilver.

Ons assortiment richt zich met name op kinderen tot een leeftijd van ongeveer 13 jaar. Uiteraard kunnen oorringen en oorbellen langer gedragen worden, het kan dan geen kwaad om voor een setje neutrale oorbellen erbij te kijken.

Kinderoorbellen eenhoornEenhoorn oorbellen voor meisjes

Waar wij een groot assortiment van hebben zijn eenhoorn oorbellen. Deze zijn verkrijgbaar in sterling zilver, zowel in oorstekers, als in creolen oorbellen.

Er zijn ook bijpassende sieraden te verkrijgen, die weer perfect met de eenhoorn oorbellen zijn te combineren. Deze oorbellen zijn daarnaast ook verkrijgbaar uitgevoerd met Swarovski kristallen, wat net een beetje extra bling geeft aan de kinderoorbellen. De eenhoorns zijn verkrijgbaar in diverse (soorten) kleuren, en gaan van neutraal, zilver en zwart/wit naar regenboog kleuren en roze tinten toe.

 

Thema oorbellen en bijbehorende sieraden

 

Natuurlijk hebben we niet alleen maar oorbellen, maar ook sieraden voor bij de oorbellen met verschillende leuke thema´s.

Kinderoorbellen halloween

Halloween:

Met Halloween is het de kunst om je outfit zo compleet mogelijk te maken. Om deze reden hebben we leuke oorbellen voor Halloween in onze collectie opgenomen. Om je outfit helemaal compleet te maken!

Kinderoorbellen smiley

Smileys:

We hebben een breed assortiment aan smiley oorbellen, die je overal bij kan dragen. Misschien wel leuk bij je nieuwe school outfit. Of om verschillende stemmingen mee te kunnen laten zien, door je oorbellen!

 

 

Kinderoorbellen hartjes

Hartjes, strikjes en sterretjes:

We hebben zowel oorbellen, als kettingen, met hartjes eraan. We hebben ze dan ook in alle kleuren, en zowel met als zonder kristallen. Alles is van sterling zilver, ook de kettingen. Leuk om te combineren met kristallen strikjes en sterretjes als oorbellen.

Zilveren ketting voetbal

Sieraden voor stoere meiden en hobby´s:

Ook voor de wat stoerdere dames zijn er onder andere een voetbal ketting van een voetbalschoen, en voetbalschoen oorbellen, om te combineren. We hebben ook All-Star sneakers oorbellen en oorbellen van rollerskates bijvoorbeeld. Hou je van muziek maken? Ook daar hebben wij oorbellen van. Kortom, voor elke hobby een oorbel!

 

Kinderoorbellen creolen uiltjes

Dieren:

We hebben allerlei soorten dieren oorbellen, van katten, uiltjes, tot zeepaardjes. Dit zijn erg leuke beestjes die zowel met als zonder kristallen verkrijgbaar zijn. Leuk om dagelijks te dragen, of voor feestjes of speciale gelegenheden. Ook zijn deze te combineren met zilveren kettingen.

 

Kinderoorbellen frietjes

Eten:

Zelfs voor degene die gek zijn op eten, of een voorliefde heeft voor kleine muffins, of watermeloenen, zijn er oorbellen te krijgen. De meest schattige muffins, kleine patatjes, of kleine watermeloentjes, om in je oor te doen en mee te showen voor een hoog schattigheid gehalte.

 

 

 

Nu je de historie van oorbellen kent, en weet waar je op moet letten voor je tot aanschaf overgaat, wensen wij je veel plezier met het uitzoeken van de perfecte oorbel(len). Mocht je nog vragen hebben over een bepaalde oorbel, of uitvoering hiervan, neem dan gerust contact met ons op.

 

Wij helpen je graag.

Leuk voor Meiden Kindersieraden