De top 10 van onze nieuwe collectie zilveren kinderoorbellen!

Zilveren kinderoorbellen

Wat hebben we weer veel nieuwe zilveren kinderoorbellen binnengekregen.
Maar welke is nu eigenlijk het allermooist?
Wij kunnen niet kiezen hoor.
Het ene setje zilveren kinderoorbellen  is heel leuk, de andere juist weer heel schattig.
En er zijn zilveren kinderoorbellen bij die juist heel stoer zijn maar we hebben ook hele lieve.
Dus eigenlijk is er voor elk soort meisje wel een mooi setje kinderoorbellen te vinden.

Natuurlijk pakken wij de kinderoorbellen heel mooi in, daarom direct klaar om cadeau te geven.
En er hangt een mooi prijskaartje aan, dus voor elke gelegenheid een prachtig cadeau om te geven.

De kinderoorbellen zijn gemaakt van 925 sterling zilver. Dit 925 sterling zilver bestaat uit 92,5% zilver en 7,5% koper (of een ander metaal). Hierdoor hebben de kinderoorbellen een mooie glans en zijn ze stevig genoeg. De zilveren kinderoorbellen blijven altijd mooi, zeker als je ze af en toe oppoetst.

En dan laten we jullie nu de leukste, mooiste en meest schattige oorbellen zien uit onze nieuwe collectie kinderoorbellen.

Kinderoorbellen zilveren oorstekers sneeuwvlok.

Deze sneeuwvlok is natuurlijk erg populair uit de prachtige film Frozen. Veel meisjes willen heel graag Elsa of Anna zijn en verkleden zich misschien wel elke dag. Daar hoort dan natuurlijk ook dit toepasselijk setje zilveren kinderoorbellen bij. Ze zijn in 2 verschillende soorten verkrijgbaar.
Kinderoorbellen zilveren oorstekers sneeuwvlokKinderoorbellen zilveren oorstekers sneeuwvlok

Kinderoorbellen eenhoorns

Als je aan een willekeurig meisje vraagt wat haar lievelingsdier is, dan is het antwoord zeer waarschijnlijk: ‘Een eenhoorn!’. Bijna elk klein meisje is, net zoals Agnes in de film ‘Verschrikkelijke Ikke’, fan van eenhoorns. Het liefst een witte met manen en een staart in alle kleuren van de regenboog. Natuurlijk zijn er daarom eenhoorn oorbellen. Het zal je niet verbazen dat het er zelfs vele zijn. Sommige zijn voorzien van een complete eenhoorn, andere van alleen het hoofd. Je hebt ze in de kleur zilver en met een complete regenboog eronder. Welke oorbellen kind met eenhoorn vind je voor jouw dochter, nichtje, kleindochter of buurmeisje het mooist? Met welke kinderoorbellen verras jij haar op haar verjaardag? Of geef je haar zomaar een paar, omdat je deze hebbedingetjes zelf niet kunt weerstaan?
Kinderoorbellen zilveren oorstekers eenhoorn Kinderoorbellen zilveren creolen eenhoorn Kinderoorbellen zilveren oorstekers eenhoorn Kinderoorbellen zilveren oorstekers eenhoorn Kinderoorbellen zilveren oorstekers eenhoorn Kinderoorbellen zilveren oorstekers eenhoorn Kinderoorbellen zilveren oorstekers eenhoorn

Kinderoorbellen hartjes

Veel meisjes houden van hartjes oorbellen. Zie vliegen de webshop altijd heel snel uit. Daarom hebben wij deze keer veel verschillende soorten zilveren kinderoorbellen hartjes toegevoegd aan onze webshop, zodat je veel keuze hebt.

Kinderoorbellen zilveren oorstekers roze hartje Zilveren kinderoorbellen roze hartje Kinderoorbellen zilveren oorstekers hartje Zilveren oorstekers hartje met kristal Kinderoorbellen zilveren oorstekers hartje

Kinderoorbellen muzieknoten

Ook aan muzikale meiden is gedacht? Bespeel jij een instrument of houd je heel veel van muziek? Dan vind jij de zilveren kinderoorbellen muzieknoten vast heel leuk.
We hebben verschillende soorten. De ene heeft wat meer kleur, de ander is egaal zilver. Welke vind jij het mooist?
Kinderoorbellen zilveren oorstekers muzieknotenKinderoorbellen zilveren oorstekers muzieknoten Kinderoorbellen zilveren oorstekers muzieknoten

Zilveren kinderoorbellen met kristallen

Deze vinden wij zelf helemaal te gek! Zilveren kinderoorbellen met mooie kristallen met daaronder nog een mooi hangertje.
Kinderoorbellen zilveren oorstekers panda Kinderoorbellen zilveren oorstekers met hanger bloem Kinderoorbellen zilveren oorstekers uil Kinderoorbellen zilveren oorstekers sneeuwvlok

Kinderoorbellen flamingo

Overal zie je tegenwoordig flamingo’s. Er zijn dagboeken met flamingo’s, etuis met flamingo’s, kaftpapier met flamingo’s en natuurlijk ook zilveren kinderoorbellen met flamingo’s.
Kinderoorbellen zilveren oorstekers flamingo Kinderoorbellen zilveren oorstekers flamingo

Kinderoorbellen kroon

Ook erg populair zijn de zilveren kinderoorbellen met een kroontje. En ze zijn ook nog eens heel erg mooi.

Kinderoorbellen zilveren creolen kroon Kinderoorbellen zilveren oorstekers kroon
Zilveren kinderoorbellen met vlekken koe

Deze grappige zilveren kinderoorbellen zijn erg populair. De kinderoorbellen met vlekken van een koe.
Kinderoorbellen zilveren oorstekers hartje vlekken koe Kinderoorbellen zilveren oorstekers vlekken koe

Zilveren kinderoorbellen lieveheersbeestje

Mijn allereerste kinderoorbellen waren lieveheersbeestjes (en ik ben nu bijna 42…). Maar ook nu zijn ze dus nog steeds verkrijgbaar en ze zijn nog steeds erg leuk om te dragen. We hebben keuze uit twee soorten. De ene is net iets groter dan de andere. Voor elke leeftijd iets te vinden.
Kinderoorbellen zilveren oorstekers lieve heersbeestje

We zijn alweer bij nummer 10 aangekomen. Er zijn nog een aantal mooie setjes zilveren kinderoorbellen die we jullie graag nog even willen laten zien.

Zilveren kinderoorbellen spook

Deze is zo leuk!

Kinderoorbellen zilveren oorstekers spook

Kinderoorbellen bloem

Kinderoorbellen zilveren oorstekers bloem Kinderoorbellen zilveren oorstekers bloem Kinderoorbellen zilveren oorstekers bloem Kinderoorbellen zilveren oorstekers witte bloem Zilveren oorstekers zwarte bloem

Kinderoorbellen schaap

Deze is ook zo leuk!

Kinderoorbellen zilveren oorstekers schaapje

Kinderoorbellen parel

Deze zijn perfect voor een speciale gelegenheid.

Kinderoorbellen zilveren oorstekers met hangende witte parel Zilveren creolen met hangende lichtroze parel

Zilveren kinderoorbellen strik

Kinderoorbellen zilveren oorstekers strik

Kinderoorbellen zilveren oorstekers konijn

Kinderoorbellen zilveren oorstekers konijn

Kinderoorbellen zilveren oorstekers dolfijnen

Kinderoorbellen zilveren oorstekers dolfijn Zilveren kinderoorbellen dolfijn

Kinderoorbellen zilveren oorstekers panda

Kinderoorbellen zilveren oorstekers panda Kinderoorbellen zilveren oorstekers panda

Heb je een setje mooie zilveren kinderoorbellen, maar na een tijdje merk je dat ze een beetje vies beginnen te worden?
Maak je geen zorgen! Dan weet je juist zeker dat ze van echt zilver zijn gemaakt.
Verkleuring van zilver is namelijk een natuurlijke eigenschap van zilver.
Deze verkleuring heet oxideren en is een natuurlijk proces dat bij zilver heel normaal is.
Verkleuring is dus geen productiefout, want het is een natuurlijke eigenschap van zilver. De mate van verkleuring, oxidatie, die optreedt, is mede afhankelijk van de huid van degene die de zilveren oorbellen draagt.
Maar hoe zorg je ervoor dat de zilveren kinderoorbellen weer gaan blinken als nooit tevoren?

 

Wij geven je 3 praktische tips voor het makkelijk schoonmaken van zilveren kinderoorbellen:

 

 • Vouw een stukje aluminimumfolie een paar keer dubbel en leg dit in een bakje. Strooi hier een laag keukenzout op. Leg de zilveren kinderoorbellen die schoongemaakt moeten worden op het aluminimumfolie met zout. Giet vervolgens heet water in het bakje en dompel de oorbellen onder. Laat het een poosje zo staan en draai de zilveren oorbellen om. Laat de zilveren kinderoorbellen net zo lang in het water liggen totdat ze weer blinken. Even naspoelen met koud water en afdrogen. Gegarandeerd succes zonder agressief middel. Ook eventuele steentjes in de oorbellen kunnen hier tegen.
 • Roken is heel slecht voor de gezondheid maar de as van een sigaret is een wondermiddel om zilver weer schoon te krijgen.
  Spaar een paar dagen de as van sigaretten op, doe wat van deze as op een zachte, droge doek of bijvoorbeeld op een stukje keukenrol en poets daarmee je zilveren oorbellen schoon. Wel goed naspoelen met lauw, stromend water en daarna droogwrijven natuurlijk, anders blijven je sieraden naar een asbakje ruiken.

Zilverpoets

Al vanaf € 2,- kun je bij de drogist of supermarkt een flesje zilverpoets kopen. Gebruik een droge zachte doek, doe er een beetje zilverpoets op en wrijf je zilveren kinderoorbellen goed in. Binnen no-time blinken ze weer als nooit tevoren.

Hoe voorkom je nu dat zilveren kinderoorbellen snel vies worden?
Hierbij geven we je ook nog 2 handige tips zodat je zilveren kinderoorbellen lang schoon blijven:

 • Doe je zilveren kinderoorbellen uit als je gaat zwemmen
 • Bewaar je zilveren kinderoorbellen in een doosje als je ze niet draagt

Wil je nog meer weten over zilveren oorbellen? Lees dan nog even verder:

De grondstof zilver

Zilver is een scheikundig metaal, namelijk een wit overgangsmetaal. Zilver is dan ook een stuk sterker dan goud. De witte glans van zilver is een heel mooi kenmerk, waardoor veel mensen besluiten te kiezen voor een zilveren sieraad, of zilveren oorbellen. Doordat zilver zo gewild is, worden er niet enkel sieraden van gemaakt. Zilver kom je op veel plekken tegen, onder andere bestek, geboorte spaarpotjes, kandelaars en heuse prijzen worden vervaardigt van zilver. Kinderoorbellen zilver zijn dus lang niet de enige producten die van zilver worden gemaakt.
Vaak kiezen mensen voor kinderoorbellen zilver, omdat kinderen sieraden nog wel eens verliezen. Zilver is minder waard dan goud, waardoor de schade bij verlies beperkt blijft. Tevens kan zilver vaak net iets meer hebben dan goud vooral met kinderen die nog alles aan het ontdekken zijn.

Historische feiten over de oorbel

Vroeger droeg elke schipper en elke matroos wel een gouden oorbel. Waarom? Deze zeelieden droegen deze gouden oorbel als verzekering, voor wanneer ze zouden verdrinken. In deze tijd werden de kosten voor de begrafenis van de zeelieden betaald met de gouden oorbel. Op deze manier kregen de zeelieden toch nog een waardevol afscheid.
Tevens droegen Afro-Amerikanen deze gouden oorringen in de jaren 60, welke ze droegen bij de black power beweging, als een teken van hun identiteit. Nog steeds draagt een minderheid deze gouden oorbellen, juist om mensen te herinneren aan de rijke historie van de cultuur, die steeds meer aan het vervagen is.

Zoals je ziet waren de gouden oorbellen toen al helemaal in en niet uit de samenleving weg te denken voor veel situaties en gelegenheden. Voor de tijd van nu worden oorbellen alleen nog maar voor sier gebruikt, alhoewel sommige zeelieden nog steeds wegens de historie met gouden ringen rondloopt. Het hoort er nog steeds een beetje bij.

Waarom oorbellen bij meisjes

Vaak worden oorbellen al op jonge leeftijd in de oren geschoten bij meisjes. Dit heeft vaak veel voordelen. Wanneer meiden namelijk ouder worden durven sommigen het niet meer, en zijn ze hun moeder dankbaar dat het is gebeurd op een jongere leeftijd, waar ze nog weinig van kunnen herinneren. Daarnaast is het toch ook hartstikke leuk en schattig om op jongere leeftijd al aan mooie oorbellen te beginnen, die nog meegroeien in de loop der jaren ook.
Wat dan het mooi aan zilver is is dat het langer meegaat dan staal bijvoorbeeld, en je zo de oorbellen voor later kan bewaren om het terug te laten zien aan uw dochter. Oorbellen zijn ook ideaal geschikt als erfstuk, van moeder op (klein)dochter, steeds weer een generatie doorgeven. Kinderen vinden het vaak leuk op latere leeftijd te zien wat ze droegen toen ze jonger waren.

Vanaf wanneer mag je oorbellen laten schieten bij kinderen

In Nederland kleeft er niet echt een minimum leeftijd aan, om oorbellen te kunnen laten schieten. Elke juwelier kan hier dus afwijkende richtlijnen in hebben. De ene juwelier doet er niet heel moeilijk om en zal baby’s voorzien van gaatjes in de oren. De andere juwelier zal het risico niet willen nemen, omdat zij van mening zijn dat kinderen hier zelf achter moeten staan. Deze juweliers zullen pas een gaatje schieten wanneer je kind ouder dan een jaar of 4-5 is. Handig om bij de lokale juwelier te informeren, om teleurstelling te voorkomen.
Veel juweliers kiezen ervoor pas vanaf het 5e jaar te schieten, maar met een beetje geluk heb je bij sommige juweliers wel geluk en doen ze het al vanaf baby zijnde.

Hoe werkt gaatjes schieten precies?

Een gaatje schieten is niet zo heel bijzonder en klinkt spannender dan het is. In begin worden er 2 puntjes gezet, op de plek waar de oorbel moet komen, met ene jodiumstift. Dit om te vergelijken of alles goed in het midden zit, zodat de oorbel niet scheef komt te zitten.
Zodra het midden punt is vastgesteld, zetten ze een apparaat met de oorbel erin op het oor (vaak eentje met een net wat scherpere punt), en drukken deze door de oorlel heen. Dit is maar enkele secondes werk en je voelt eigenlijk niet heel veel meer dan een branderig gevoel, wat na een paar secondes ook weer wegtrekt.

Hoe kan ik mijn kind hier het best op voorbereiden?

Een jonger kind of baby voorbereiden op het schieten van een gaatje is erg lastig. Sommige ouders hopen dat het kindje slaapt, zodat het kindje niet doorheeft dat er een gaatje wordt geschoten. Dit kan echter tot problemen leiden, wanneer je kind bijvoorbeeld wakker wordt door het schieten van het gaatje. Dit zal een redelijk traumatische ervaring zijn, probeer dat vooral niet dus!
Zie het als de inentingen die baby’s van jongs af aan krijgen. Tijdens het prikken doet het even pijn en is het vaak een kwestie van gillen, maar na een paar secondes is de ergste schrik verdwenen, en het besef daar dat het eigenlijk geen pijn doet. Voor je het weet is het weer voorbij. Verwen je baby of kind met zijn of haar favoriete snack na het schieten van een oorbel. Of zorg voor afleiding tijdens het schieten.

Oorbellen laten schieten, wat kost dat?

De kosten beginnen ongeveer vanaf €10,00, en dit is vaak inclusief een setje oorbellen. Probeer wel te reserveren van tevoren om een lange wachttijd te voorkomen. Hierdoor kan je kind onrustig worden en dit komt het gaatje schieten niet ten goede.

De verzorging van net geschoten gaatjes

Na het schieten van het gaatje is het natuurlijk van groot belang om de gaatjes goed te verzorgen. Het beste kan je de gaatjes met druppels van Sterilon verzorgen, wat een klein beetje kan prikken. Nadat je de gaatjes een paar keer hebt behandeld met Sterilon wen je hier wel aan. Een net geschoten gaatje is een broedplek voor infecties, vandaar dat het zeker niet onverstandig is om deze behandeling 6 weken vol te houden. Een infectie aan het gaatje kan heel vervelend zijn, vooral bij het in- en uitdoen van de oorbel en het schoonmaken van het gaatje. In het ergste geval moet je bij een infectie de gaatjes zelfs weer dicht laten groeien. Daarnaast moet je iedere dag de oorbellen een slag draaien, zodat ze niet gaan vastzitten in het gaatje.

Wanneer zweerknopjes verwijderen?

Zweerknopjes helpen het gaatje te helen en deze moet je absoluut laten zitten tot de gaatjes geheeld zijn. Het beste is om de zweerknopjes ruim 6 weken in je oren te laten zitten, en des te langer het in je oren zit, des te beter het gaatje heelt. Vroeger waren het lelijke balletjes, maar de laatste tijd zijn het nog leuke sieraden ook die ze erbij geven.
Mocht het sieraad verdwijnen, probeer dan zo snel mogelijk een vervangende oorbel te halen. Dit is omdat verse gaatjes al heel snel weer dicht groeien.

Help, het is ontstoken. Wat nu?

Gaat je oorbel ondanks de goede verzorging toch ontsteken? Ontsmet het dan eerst met een watje met alcohol en laat de oorbel in het oor zitten. Een ontstoken oorlel hoeft niet heel ernstig te zijn, maar is zeker iets om in de gaten te houden. Mocht je er koorts door krijgen, of veel pijn hebben, raadpleeg dan altijd je huisarts voor een goed behandelplan.

De voor- en nadelen van zilveren kinderoorbellen Zilveren oorbellen hebben erg veel voordelen in zowel de kosten als in het materiaal. Welke voordelen en welke nadelen worden hieronder uitgebreid neergezet.

Voordelen:

 

 • Is goed betaalbaar metaal
 • Kan altijd opgepoetst worden met zilverpoets, waardoor het zijn kleurvast is, of de zilveren kleur weer terugkrijgt
 • Zilveren kinderoorbellen houden het vaak net wat langer uit, in vergelijking met gouden sieraden, en mocht je ze kwijt raken kosten ze minder dan goud
 • Je hebt ze in verschillende soorten en maten
 • Meer keuze voor kinderen vergeleken met gouden sieradenKortom: De perfecte oorbellen voor kinderen! Zou je zeggen, er zijn echter ook nog een paar kleine nadelen, welke we je niet willen onthouden, namelijk:
  Nadelen:
 • Zilver is net iets zwakker dan goud en kan zwart uitslaan
 • Je moet zilver dus eens in de zoveel tijd even oppoetsenEr zijn meer voordelen voor zilveren kinderoorbellen dan nadelen, en dit is vaak de voornaamste keus voor ouders en kinderen om voor zilver te kiezen.

 

Leuke oorbellen meisje

In juwelierszaken hebben ze vaak weinig keus wat betreft oorbellen voor kinderen, en vaak is het dan ook nog even schrikken van het prijskaartje. Dat is één van de redenen geweest voor ons om online oorbellen aan te bieden van sterling zilver. Hier zit 92,5% zilver in en 7,5% koper.

Waar je met zilveren oorbellen goed mee op moet letten, is dat je ze het beste uit kan doen voor je in contact komt met water. Wanneer je onder de douche stapt, of gaat zwemmen bijvoorbeeld. Ook wanneer je redelijk gaat zweten is het verstandig ze even uit te doen. Zilver kan namelijk zwart uitslaan door contact met vocht, met een poetsdoek en een potje zilverpoets heb je de oorbellen in een mum van tijd weer mooi zilver, maar voorkomen is beter dan genezen. Uiteraard kan je ze bij de juwelier ook op laten poetsen, veelal tegen een kleine vergoeding.

Voor het nemen van zilveren oorbellen is het goed om te testen of je kind er niet allergisch voor is, dat zou zonde zijn natuurlijk. Vaak kunnen oren van kinderen hier heel eventjes op reageren, maar zakt dat snel weer weg. Mocht je toch twijfelen dan is de beste manier om dit te testen, een zilveren sieraad van jezelf pakken. Een armband, ring of horloge bijvoorbeeld, en deze een paar minuten in contact met je kind brengen. Mocht de huid hier op reageren en ernstige uitslag laten zien, dan weet je vrijwel zeker dat je kind allergisch is voor zilver.
Ons assortiment richt zich met name op kinderen tot een leeftijd van ongeveer 13 jaar. Uiteraard kunnen oorringen en oorbellen langer gedragen worden, het kan dan geen kwaad om voor een setje neutrale oorbellen erbij te kijken.

Nieuwsgierig geworden naar ons complete assortiment kinderoorbellen? Neem dan snel een kijkje in onze webshop

Veel shopplezier!

Groetjes
Henriët Nijenhuis

Leuk voor Meiden